AUDEMARS PIGUET DOSTU ÇAĞLAR ERTUĞRUL

Oyunculuğu, başarı dolu ilham veren hikayesi, mütevazi duruşu ve stiliyle bu özel çekime çok yakıştığını düşündüğümüz Çağlar Ertuğrul’a teşekkürlerimizle. Ayrıca çekimde Çağlar Ertuğrul’un giydiği, erkek lüks moda dünyasının en seçkin markaları arasında yer alan Brioni ve Berluti’nin, Türkiye temsilcisi ALKON Group CEO’su Savaş Şehmus Çelen’e desteğinden dolayı teşekkür ederiz. Fotoğrafçı: Serkan Emiroğlu, Mekan: The St. Regis Istanbul

Ref: 26393OR.OO.A616CR.01

Çağlar Ertuğrul kimdir? Bize biraz kendinizden ve hikayenizden bahseder misiniz?

İzmir doğma büyüme, spor ve sanat hayranı, doğasever bir insanım. Kendime bu hayatta bir yer edinmeye çalışıyorum. Çabaladıkça aslında bir çok şey daha anlamsız gelmeye başlıyor. İşte asıl serüven bence burada devreye giriyor. Herkes kendi hayatına bir anlam yüklemekle sorumlu çünkü hepimiz için filmin sonu belli. Beni doğayla iç içe olmak, sanatla ilgilenmek mutlu ediyor. Yeni şeyler öğrenmek, doğup büyüdüğüm yer de olsa hala yüzde yüz keşfedemediğim İzmir’i karış karış gezmek bana keyif veriyor. Yaptığım işle alakalı da; şu ana kadar belki biraz akıntıya kapıldım ama artık ipleri elime alıp daha üretken olmanın daha tatmin edici olacağına karar verdim.

Audemars Piguet Royal Oak Automatic, 41mm case, Silver-tone stainless steel case with a silver-tone stainless steel bracelet, blue dial with silver-tone hands and index hour markers, Water resistant at 50 meters

Ref: 26331ST.OO.1220ST.01

İzmir doğumlusunuz ve uzun bir süredir İstanbul’da yaşıyorsunuz. Doğduğunuz şehre dönme planınız var mı? Veya yaşamayı hayal ettiğiniz başka bir şehir?

İstanbul’a 2005’te Koç Üniversitesi’nde okumak için geldim. Hala alışmaya çalışıyorum. Aslında New York City, Londra gibi kaotik şehirleri severim ancak İstanbul’un düzensizliği gerçekten yorucu. İşim olmadığı zamanlarda evime yani Urla’ya dönüyorum. Kesinlikle Urla’da yaşamak daha huzurlu. Ancak illa seçme şansım olsa Leman Gölü kıyısında bir İsviçre kasabasında yaşamak isterdim.

Code 11.59 by Audemars Piguet, automatic chronograph purple dial, 18kt rose gold case with a purple alligator band, fixed 18kt rose gold bezel, dial with index-Arabic numeral hour markers, Calibre 4401 automatic movement

Ref: 26393OR.OO.A616CR.01

Üniversitede makine mühendisliği okumuşsunuz, oyunculuğa nasıl adım attınız? Küçüklükten gelen bir tutku mu yoksa spontane gelişen bir yolculuk mu?

Aslında isteyerek okudum ve iyi ki mezun olmuşum diyorum ama kariyer olarak sinemayla ilgi bir şeyler yapmak istedim. Zaten içimde var olan bir tutkuydu. Bir türlü gerekli özveriyi ve hırsı gösteremedim biraz spontane gelişti diyebilirim. Üniversitede tiyatro kulübüne dahil oldum. Yıllarca amatör tiyatro yaptım ve eğitimler aldım. Sayısız deneme çekimlerinden sonra kamera önünde şans bana güldü ve başarılı bir yolculuğa giriş yapmış oldum.

Kariyerinizdeki sizin için en önemli an nedir?

Kesinlikle Dağ filmi yazarı ve yönetmeni Alper Çağlar ile tanışmak. O da kendini yeni ispatlayan bir yönetmendi benim gibi ismi duyulmamış birine şans verdi. Belki de risk almış oldu. Ama her şekilde başarılı bir adım olduğuna inanıyorum. Herkesin kariyerinde inişler çıkışlar vardır, benim için en değerlisi Alper’le tanışıp beraber film çekmek oldu.

Gelecek için planlarınızdan bahseder misiniz?

Arkadaşımla üzerinde çalıştığımız bir film projesi var. Mart 2021 gibi çekimlerine başlamak istiyoruz. Ses getiren ve festivallerde boy gösterecek bir film olması için uğraşıyoruz. Onun haricinde bir dijital platform için hazırladığımız aksiyon dizisi projemiz var, onu da kısa sürede hayata geçirmek istiyoruz. Daha uzun vadeli planlarım olarak kendimi Los Angeles’ta saygın bir oyuncu olarak görmek isterim. Zamanında kısa süreli bir eğitim ve çalışma maceram olmuştu ama Türkiye’ye dönmek zorunda kaldım. İçimde ukte kaldı diyebilirim.

Audemars Piguet Royal Oak Automatic, 41mm case, Silver-tone stainless steel case with a silver-tone stainless steel bracelet, blue dial with silver-tone hands and index hour markers, Water resistant at 50 meters

Ref: 26331ST.OO.1220ST.01

Birlikte bir projede yer almayı hayal ettiğiniz veya kendinize örnek aldığınız, idolünüz olan bir isim var mı?

Şu ana kadar oynadığım oyuncular çok değerliydi, eminim bundan sonra da çok yetenekli isimlerle de oynamaya devam ederim. Türkiye’de Şener Şen, Haluk Bilginer, Tilbe Saran, Nur Sürer gibi ustalarla oynamak hayalim olurdu. Yurtdışında hayalim olarak bir David Fincher ya da Paul Thomas Anderson filminde rol almak harika olurdu gerçekten.

Sinema mı, tiyatro mu yoksa televizyon mu?

Ben hep sinemaya aşıktım açıkçası ve tiyatroyla ilgili çok fazla fikrim yoktu. Ne zaman eğitimler almaya başladım ve sahneye çıktım, tiyatro tutkusu da içime işledi diyebilirim. Televizyonda proje seçerken eğer imkanınız varsa daha dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü işler genellikle daha hızlı tüketiliyor. Akılda kalıcı ve orjinal işler olduğu zaman televizyon da çok değerli. Ben daha ilerde sadece sinema yapan biri olarak kalmak isterim.

Tüm dünyayı etkileyen pandemi dönemi sizin için nasıl geçiyor? Bu sürecin size içsel bir öğretisi oldu mu?

Urla’da ailemin yanında olmak benim için lüks oldu. Kendi bahçemizde yetiştirdiğimiz ürünlere odaklanma fırsatımız oldu. Ben zaten izole olmayı seven bir insanım o yüzden sosyal hayatımı fazla etkilemedi. Kurallara uymaya devam ettik ve daha sabırlı olmayı öğrendik. Tüm dünyanın artık kendi kaynaklarına daha saygılı ve korumacı yaklaşması gerektiğine inanıyorum. Toprağın, suyun ve havanın değerini kaybetmemeliyiz.

Code 11.59 by Audemars Piguet Chronograph Selfwinding Rose Gold / Blue Dial Chronograph 41mm case size, 18K red gold, alligator leather strap, blue dial with arab./Index, automatic Cal. 4401, sapphire-crystal, water-resistant

Ref: 26393OR.OO.A028CR.01

Stilinizi nasıl tanımlarsınız?

İzmirli olarak rahat ve sportif giyinmeyi severim ama ne zaman İstanbul’da işim gereği şık etkinliklere katılmaya başladım, o zaman kendime örnek aldığım tarzlar oldu. Gerektiğinde ciddi ve klasik ancak aynı zamanda sosyal ve trend g.rünümlü olmayı tercih ederim. İngiliz ve İtalyan tarzı temiz ve keskin kıyafet kombinlerini severim.

Audemars Piguet markası size ne ifade ediyor? Markanın hikayesinde sizi en çok etkileyen nedir?

Sanat ve mühendisliğin uyumunu çağrıştırıyor bende. İkisini beraber kotarabilmek çok kolay değil. Belki de makine mühendisliğini bitirdiğim için bunu daha doğru takdir edebiliyorum. Son derece başarılı ve kaliteli bir çok İsviçre yapımı saat markası var ama Audemars Piguet’nin kendi aile yapısını bozmadan ve yıllardır kalitesinden taviz vermeden yola devam etmesi daha fazla saygıyı hak ediyor. Royal Oak modelinin köşeli hatları ve mekanizmasını ilk gördüğümde

büyülenmiştim.

Audemars Piguet’nin en beğendiğiniz modeli hangisi?

Beğenmediğim modeli yok! Ama galiba en favorim; siyah seramik Royal Oak Tourbillon modeli! Yeni seri Code 11.59’lar da bence adından yıllarca söz ettirecek. Özellikle mor kayışlı pembe altın chrono modeli son derece dikkat çekici duruyor.