YENİ ROYAL OAK PERPETUAL CALENDAR OPENWORKED

Safir iskelet kadranının sunduğu izlenebilir mekanizma ve pembe altın bileşenlerini tamamlayan siyah seramik kasası ile göz dolduruyor.

Royal Oak koleksiyonuna katılan yeni, iskelet kadranlı daimi takvimli otomatik kol saati, atölye’nin saatçilik ve süslemedeki bütün becerilerini sergileyen ustaca bir kontrast ve ışık oyunları gösterisi sunuyor.

Siyah seramik kasa ve bileziğin sade opaklığı, izlenebilir iskelet safir kadranın sofistike duruşunu ve şeffaflığını çerçeveliyor. Mekanizmanın, kol ve göstergelerdeki pembe altın dokunuşlar, iç mekanizmanın çeliğiyle kontrast oluşturuyor. Kadrandaki sayı, gün ve aylar ise; bu yıl lansmanı yapılan CODE 11.59 by Audemars Piguet koleksiyonunda da kullanılan bir malzeme olan yıldız taşının koyu mavi yıldızlı bir gökyüzünde süzülen gerçekçi ay evrelerinin şiirselliğiyle tezat oluşturuyor.

Işık oyunları; başta, Audemars Piguet’nin yüzeyi elle işleyen ustaları için bir nevi tuval niteliğindedir. Siyah itriyum oksit seramik olmak üzere modelin tamamında sergilenen ustalıklı yüzey işleme ve dekoratif tekniklerle elde ediliyor. Bu ustalar, çelikten daha sert olan bu malzemeyi taşlayıp cilalayarak, dayanıklı ve temiz kenar çizgilerini ve ışığı kıran yüzeyleri yaratıyor.

Komplikasyon direktörü Michael Friedman, yeni mekanizmanın arkasındaki takım çalışmasını şu sözlerle takdir ediyor, “Bu gelişme; Le Brassus, Le Locle ve Meyrin’deki tesislerimizde çalışan pek çok yetenekli zanaatkarın ve saatçinin, epey zamandır çıkardığımız ilk izlenebilir iskelet kadranlı, daimi takvimimizi yaratmak için gerçekleştirdiği ortak bir çabanın ürünü.”

Sadece Audemars Piguet butiklerinde satışa sunulan yeni model, Atölye üretimi kalibre 5135 mekanizmayı, 41 mm’lik kasa boyutu, 9.9 mm’lik kasa kalınlığı ve 20 m’ye kadar suya dayanıklılıkla bir araya getiriyor. Siyah seramik kasada, yansıtmaz safir kristal cam, titanyum arka kapak ve vidalı tepe bulunuyor. Safir kadranın üzerinde füme bir dış sayaç şeridi, pembe altın saat imleri ve karanlıkta parlayan kaplamaları olan Royal Oak kollar bulunuyor. Siyah iç bezel; siyah seramik kasa ile titanyum AP katlamalı tokası olan bileziği tamamlıyor.