CHOPARD LUCENT STEEL A223

2023'ün sonunda Chopard, bilezikler ve kasalar dahil olmak üzere tüm çelik saatlerinin üretimi için Lucent Steel™'i kullanacak. Bu duyuru, 2019'da ikonik Alpine Eagle saatle piyasaya sürülen ve %70'i geri dönüştürülmüş çelikten yapılmış olan mevcut Lucent Steel™'i temel alıyor ve daha sorumlu çeliğe yönelik çok yıllı bir projede önemli bir sonraki adımı işaret ediyor:

2023'ün sonunda, bilezikler ve kasalar dahil tüm Chopard çelik saatler %80 oranında geri dönüştürülmüş çelik içerecek.

2025 yılına kadar bu rakam en az %90'a yükselecek.

Chopard, net sıfır çeliğe geçişi hızlandırmak için sektörle birlikte çalışmak üzere Climate Group'un SteelZero girişimine katılan ilk lüks Maison olarak bu taahhüdün altını çizdi.

ISSF'in (Uluslararası Paslanmaz Çelik Forumu) önemli rakamlarına göre, bu girişim Chopard'ın çelikle ilgili CO2 emisyonlarını önemli ölçüde azaltmasına olanak sağlayacak. Standart %50 geri dönüştürülmüş çelik içeriğinden %80'e geçiş, üretimle bağlantılı emisyonları %30 oranında azaltacaktır. %90 geri dönüştürülmüş çelikte bu rakam %40'a çıkıyor.

Karl-Friedrich Scheufele, Julia Roberts, Caroline Scheufele

Chopard'ın sürdürülebilirlik arayışı, saatlerini oluşturan malzemelerin olağanüstü kalitesine veya özelliklerine hiçbir şekilde zarar vermiyor. Chopard Lucent Steel™, İsviçreli saat yapımcılarının yüksek kaliteli endüstriyel hurdaları ile medikal, havacılık ve otomotiv endüstrilerinden yüksek kaliteli çelik kullanılarak yapılır. 

Lucent Steel™, Chopard'ın yerel, döngüsel bir üretim döngüsü yaratmasından kaynaklanmaktadır. Geri dönüştürülmüş çelik için tüm Chopard tedarikçileri, ya İsviçre'de ya da komşu Avusturya, Fransa, Almanya ve İtalya'daki üretim biriminin 1000 km yakınında bulunuyor ve nakliye emisyonlarına olan ihtiyacı azaltıyor.

Ayrıca, Chopard'ın üretim sürecinden kaynaklanan hurdalar, tedarikçileri tarafından toplanır ve yeni yüksek kaliteli çeliğe geri dönüştürülür. Bu döngüsel süreç, Maison'un tüm faaliyetlerinin ayrılmaz bir parçası olan kaliteden ödün vermeden ham maddelerin çıkarılmasını sınırlar.

Chopard, taahhüdünü desteklemek için, net sıfır çeliğe geçişi hızlandırmak üzere sektörle birlikte çalışmak üzere Climate Group'un SteelZero girişimine katılan ilk lüks Maison oldu.

SteelZero üyeleri, küresel pazarları ve politikaları sorumlu çelik üretimi ve tedarikine doğru kaydırmak için güçlü bir talep sinyali göndermek için toplu satın alma güçlerini ve nüfuzlarını kullanır.

CHOPARD MILLE MIGLIA CLASSIC CHRONOGRAPH, 40.5 MM

Ref. 168619-3001

CHOPARD HAPPY SPORT, 25 MM

Ref. 278620-6001

ALPINE EAGLE 41 XPS

Ref. 298623-3001

CHOPARD L.U.C 1860

Ref. 168860-3003